MX-Liiga 2022

Motocrosskausi käynnistyy Hyvinkäältä
Motocrosskausi ulkoradoilla käynnistyy tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä ajettavalla kaksipäiväisellä SML Loukko.com MX-liigan ensimmäisellä osakilpailulla.
Kevät on ehtinyt jo niin pitkälle, että motocrosskuljettajat pääsevät jälleen ajamaan ulkoradoille. Kansallisessa MX-liigassa ajetaan seitsemän osakilpailua ja kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Hyvinkään Vauhtipuistossa ajettavalla kaksipäiväisellä kilpailulla. MX-liiga on säilyttänyt edelleen suosionsa, josta kertoo hyvin se, että viikonlopun aikana rataa kiertää runsaat 370 kilpailijaa.
Lauantai on nuorimpien päivä
Lauantai on varattu kokonaisuudessaan nuorimmille kilpailijoille. Pitkä kisapäivä käynnistyy harjoitus- ja aika-ajoilla jo kello 8:30. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 12:00 ja toiset erät ovat vuorossa kello 15:30.
Kilpailu alkaa MX65-luokalla, jossa kilpailijoiden ikä on 7-12 vuotta ja pyörät ovat alle 65-kuutioisia. Mukaan on ilmoittautunut kaikkiaan 84 kilpailijaa, joista neljä edustaa järjestävää seuraa, eli Hyvinkään Moottorikerhoa.
MXC/B- ja MXC/A-luokissa ajetaan joko alle 85-kuutioisella kaksitahtisella tai alle 150-kuutioisella nelitahtisella pyörällä. Kilpailijat ovat 10-15-vuotiaita. Kilpailijoita on ilmoittautunut yhteensä 98. Näissä luokissa viisi kuljettajaa pääsee ajamaan kotiradallaan.
Sunnuntaina myös SM-erät
Sunnuntaina radalle päästään isommilla ajopeleillä, kun vuorossa ovat aikuisten TOP250 Open-luokka, sekä MXQUAD- eli nelipyöräisten SM-erät. Päivä käynnistyy harjoitus- ja aika-ajoilla kello 9:00 ja tositoimiin kisamielessä startataan ensimmäisen kerran kello 12:00. Toiset kisaerät käynnistyvät kello 15:30.
MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. Mukaan on ilmoittautunut useita maan ykkösnimiä. Mauno Nieminen oli viime kaudella MX2-luokassa SM-hopealla ja Kasper Kangasniemi SM-pronssilla. Juuso Matikainen ajoi puolestaan MX1-luokan SM-sarjassa viidenneksi. MX2-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2020 voittanut Kimi Koskinen nähdään myös Hyvinkäällä mukana. Kyseessä on Koskisen ensimmäinen motocrosskilpailu yli vuoteen, sillä hän oli viime kauden sivussa loukkaantumisen vuoksi.
Myös motocrossin ulkopuolelta tulee mukaan huippukuljettajia, sillä mukana ovat enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes, sekä niin endurossa kuin cross countryssakin menestynyt Jiri Leino. Kummallekaan ei myöskään motocross silti vieras laji ole. Paikallisväriä luokassa edustaa yhteensä 12 kilpailijaa. Mukana on myös naisten motocrossin EM-sarjaa ajava Hanna Mertsalmi.
Nelipyöräisissä, eli luokassa MX-QUAD ovat jaossa kauden ensimmäiset SM-pisteet, joista lähtee kisaamaan kahdeksan kilpailijaa viime kauden Suomen mestarin Niko Laakson johdolla. Mukana on myös viime kaudella SM-pronssille ajanut Katariina Sarvikas. Hyvinkään Moottorikerhoa kisassa edustaa viime kaudella SM-viitoseksi ajanut Tuomas Kuivamäki. Mukana radalla nähdään myös MX-QUAD V35-luokan Suomen Cupin kilpailijat.
Tapahtumaan on molempina päivinä vapaa pääsy ja alueella on kahviopalvelut. Hyvinkään Vauhtipuisto sijaitsee osoitteessa Hikiäntie 1508, Hyvinkää
————————————————————————————–
SML Loukko.com MX-liiga Hyvinkää, osakilpailu 1/7, la-su 7.-8.5.2022
Hyvinkään Moottorikerho ry
Hyvinkään Vauhtipuisto
Hikiäntie 1508, Hyvinkää
Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot
motti.moottoriliitto.fi